Jaguar A&M Hasselt
 

JAGUAR XE EN XF VOORTAAN EXCLUSIEF ALS R-DYNAMIC

JAGUAR XE EN XF

ontdek ze hier

JAGUAR XE EN XF VOORTAAN EXCLUSIEF ALS R-DYNAMIC

 

 

De Jaguar ​ XE en XF zijn voortaan exclusief beschikbaar als R-Dynamic. Deze optimalisering van het gamma betekent dat alle uitvoeringen voortaan standaard zijn uitgevoerd met de nadrukkelijk dynamische R-Dynamic-uitstraling. Daarnaast bieden de Jaguar XE en XF klanten nu meer keuze

en technologie dan ooit, met de introductie van de Alexa-spraakbediening en what3words in het hele gamma. Alexa-spraakbediening is nog niet beschikbaar in België.

 

Aandrijflijnen XE en XF modeljaar 2023

De XE en XF zijn ook beschikbaar met de uiterst efficiënte Ingenium-dieselmotor met vier cilinders, 'mild hybrid'-technologie (MHEV) en een keuze aan achter- of vierwielaandrijving. Deze dieselmotor van 150 kW/204 pk levert een indrukwekkend koppel van 430 Nm en zijn raffinement en responsiviteit worden nog versterkt met het MHEV-systeem. De in de riem geïntegreerde startgenerator (BiSG) recupereert energie die vaak verloren gaat tijdens het remmen of vertragen door ze op te slaan in een compacte lithium-ionbatterij van 48 volt. Deze energie wordt opnieuw gebruikt om de motor te helpen bij het accelereren. Het maakt de stop-startfunctie ook stiller en sneller dan conventionele systemen.

Deze motor is de zuinigste in het XE- en XF-gamma en zorgt ervoor dat de achterwielaangedreven XE een brandstofverbruik vanaf 4,9l/100 km** en een CO2-uitstoot van slechts 128g/km** kan leveren. In de achterwielaangedreven XF Berline levert hij overeenkomstige waarden van 5,0l/100 km** en 131g/km**.

Klanten kunnen ook opteren voor een 183 kW/250 pk sterke viercilinder op benzine uit de Ingenium-familie. Deze geraffineerde motor, die alleen met achterwielaandrijving wordt aangeboden, ontwikkelt een maximumkoppel van 365 Nm tussen 1.300 en 4.500 rpm, voor een uitmuntende souplesse en sterke prestaties. Met deze krachtbron accelereert de XE van 0 naar 100km/u in 6,8 seconden en de XF berline en XF Sportbrake respectievelijk in 6,9 seconden en 7,1 seconden.

 

Vraag het aan Alexa

De XE en XF 300 SPORT zijn uitgerust met Amazon Alexa. Dit naadloos geïntegreerde systeem brengt de vertrouwde Alexa-ervaring naar de wagens en biedt een natuurlijke spraakinteractie met de functies van het Pivi Pro-infotainmentsysteem, zoals navigatie, podcasts en audiobooks, telefoongesprekken en compatibele smartphones.Alexa kan worden geactiveerd via een SOTA-update zodra dit beschikbaar komt in België.

Verzoeken als ‘Alexa, navigeer naar huis’, ‘Alexa, speel mijn chill-out-afspeellijst’ en ‘Alexa, toon me de koffiehuizen in de buurt’ kunnen allemaal met de stem worden gegeven. Ook kunt u het nieuws en de weersvoorspellingen bekijken en uw agenda of boodschappenlijst beheren – gewoon door het te vragen. Alexa woont in de cloud en wordt steeds slimmer. Nieuwe functies en updates worden voortdurend toegevoegd en automatisch afgeleverd.

 

 

De XE en XF zijn verkrijgbaar in volgende uitvoeringen:

XE: R-Dynamic S, R-Dynamic HSE, R-Dynamic Black
​XF sedan: R-Dynamic S, R-Dynamic HSE, R-Dynamic Black
​XF Sportbrake: R-Dynamic Black

 

Opgelet: er is momenteel een wereldwijd tekort aan halfgeleidercomponenten. Als toonaangevende constructeur die gebruikmaakt van baanbrekende technologieën, wordt Jaguar Land Rover momenteel getroffen door dat tekort, waardoor sommige beschreven voorzieningen enkel in bepaalde markten beschikbaar zijn. We werken nauw samen met de betrokken leveranciers om de problemen op te lossen en de impact op bestellingen van klanten waar mogelijk te beperken.

 

 

BOEK UW AFSPRAAK